• uw horloge beschermd blijft tegen waterschade,
  • bestand is tegen omgevingsomstandigheden,
  • en levenslang functioneert.

Regelmatig de waterdichtheid controleren is essentieel om mogelijk dure waterschade te voorkomen.
We controleren die graag voor u in ons atelier in Destelbergen, dicht bij Gent.,

Neem nu contact met ons op

 

Waterdichtheid is niet voor eeuwig

Veel mensen denken bij de aanschaf van een horloge dat het altijd waterdicht zal zijn. Helaas is dat niet het geval. Veroudering en aantasting van de dichtingen, en een schok of stoot van buitenaf, kan de waterdichtheid aantasten. Een controle en eventuele herstelling is voor veel horloges dan ook must.

Jaarlijks komen er in ons atelier in Destelbergen regelmatig horloges binnen met vochtschade, en dat brengt hoge herstellingskosten met zich mee.

Uw horloge tweejaarlijks laten controleren om te zien of het nog altijd waterdicht is, is zeker geen overbodige luxe. Contacteer ons gerust bij vragen!

Wat houdt de controle van waterdichtheid in?

Een horloge moet bestand zijn tegen druk en vocht. Waterdichtheid is vooral belangrijk voor mensen die van activiteiten als zwemmen houden of zelfs gewoon hun horloge in de regen dragen.

Is uw horloge niet waterdicht, dan kunnen de interne onderdelen van uw horloge beschadigd raken. Dat kan op zijn beurt leiden tot verlies van nauwkeurigheid of zelfs een compleet defect.

Om ervoor te zorgen dat een horloge waterdicht blijft, hoort u de afdichtingen en pakkingen regelmatig te controleren. Deze onderdelen kunnen na verloop van tijd immers verslechteren of beschadigd raken.

Extra voordelen van een dergelijke controle?

Wanneer u uw horloge regelmatig laat inspecteren door een expert als Roberto de Bokx, uw horlogemaker in de buurt, dan kan die mogelijke problemen identificeren en meteen aanpakken

1. Onderhoud en reparaties

Laat u uw horloge regelmatig op waterdichtheid controleren, dan kan meteen ook het onderhoud van uw horloge en indien nodig enkele reparaties worden uitgevoerd.

Als de uurwerkhersteller tijdens de inspectie problemen ontdekt, zoals een versleten pakking of een gebarsten kristal, kan hij die direct repareren of vervangen.

Dat verlengt de levensduur van uw horloge aanzienlijk en zorgt ervoor dat het optimaal blijft functioneren.

2. Mooi uiterlijk van uw horloge

Naast het beschermen van de interne onderdelen helpt het waterdicht maken van uw horloge ook om zijn mooie uiterlijk te behouden.

Waterschade kan immers leiden tot verkleuring, roest of zelfs de groei van schimmel of meeldauw.

Door de waterdichtheid van uw horloge regelmatig te controleren en te onderhouden blijft het esthetisch aantrekkelijk en jarenlang een stijlvol accessoire.

3. Bescherming

Waterdichtheid is niet alleen belangrijk voor activiteiten die met water te maken hebben. Zelfs alledaagse scenario’s zoals handen wassen, in de regen lopen of per ongeluk morsen kunnen een horloge blootstellen aan water.

Met een horloge dat perfect waterdicht is, kunt u op de beide oren slapen omdat u weet dat uw horloge in elke situatie beschermd is.

Waarom horlogemaker Roberto de Bokx inschakelen?

Roberto de Bokx is een bekwame en gecertificeerde horlogemaker. In zijn moderne atelier in Destelbergen, dicht bij Gent, repareert hij feilloos delicate mechanismen met finesse en expertise.

Roberto’s vakmanschap kent geen grenzen, zijn bekwaamheid strekt zich uit over alle horlogemerken, ook de zeer luxueuze. Zo is hij gecertificeerd door prestigieuze luxemerken als Omega, Breitling, Jaeger-LeCoultre, IWC, Baume & Mercier en Cartier.

Wat Roberto onderscheidt is zijn uitgebreide kennis en diepe begrip dat uw horloge meer is dan alleen een apparaat om de tijd bij te houden. Hij beseft maar al te goed dat uw horloge een weerspiegeling is van uw persoonlijkheid en stijl, en dat het doordrenkt is met sentimentele waarde. U kunt erop vertrouwen dat hij uw geliefde uurwerk de uiterste zorg en aandacht geeft die het verdient.

Roberto is niet alleen een bekwame vakman die over ongeëvenaarde expertise beschikt, hij ontvangt u ook met open armen telkens wanneer u zijn zaak betreedt. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke klantenservice.