Het team van uurwerkhersteller Roberto de Bokx doet dat graag en deskundig voor u, gegarandeerd zonder schade aan te richten.

Neem nu contact met ons op

Waarom is het vervangen van batterijen zo cruciaal?

Door regelmatig de batterijen van uw horloge te vervangen zorgt u er niet alleen voor dat uw horloge de tijd nauwkeurig blijft bijhouden, u vermijdt ook mogelijke schade door lekken.

Vergeet het belang van deze taak niet, want als u nalaat de lege batterijen tijdig, om niet te zeggen onmiddellijk, te vervangen kan dat leiden tot dure reparaties of zelfs de noodzaak van de aankoop van een nieuw horloge.

Na verloop van tijd kunnen batterijen immers corroderen – in gewone mensentaal is dit “roesten” – en gaan lekken. Maar daardoor kunnen de interne onderdelen en honderden tandwieltjes van het horloge beschadigd raken. Dat leidt op zijn beurt tot storingen, onnauwkeurige tijdmeting of zelfs een volledige uitval van het uurwerk.

Door uw batterijen regelmatig te vervangen kunt u deze problemen voorkomen en houdt u uw horloge in optimale conditie.

Wacht niet tot de lekkende batterijen onherstelbare schade veroorzaken, maar onderneem meteen actie zodra de batterijen leeg zijn. Op die manier geniet u van de blijvende nauwkeurigheid en prestaties van uw horloge.

Houd die honderden radertjes in topconditie

Als u lekken wilt voorkomen en uw horloge in topvorm wilt houden, is het vervangen van de batterijen een absolute must. Die kleine radertjes binnenin zijn namelijk de echte helden die ervoor zorgen dat uw horloge tot op de seconde juist tikt. Als die radertjes niet goed functioneren, zal uw horloge geen prijzen voor nauwkeurigheid winnen.

Door de batterijen regelmatig te vervangen geeft u die radertjes een welgekomen onderhoud. Ze blijven soepel en efficiënt ronddraaien zodat uw horloge op tijd blijft lopen en presteert als een kampioen. Het vervangen van batterijen optimaliseert de functionaliteit.

Nu weet ik wat u misschien denkt: “Is het vervangen van batterijen echt zo belangrijk?” Geloof me, dat is het wel. Zie het als een beetje TLC (Tender Loving Care) voor uw horloge.

Regelmatig onderhoud is het geheim om uw horloge in topvorm te houden. Het maakt het verschil voor de algehele prestaties van uw geliefde horloge.

Besteed het vervangen van batterijen uit aan een ervaren ambachtsman

De taak van het vervangen van batterijen is op zich heel eenvoudig en ongecompliceerd. Met een paar basisgereedschappen en een beetje geduld denkt iedereen met succes de batterijen in zijn horloge te kunnen vervangen. Maar er komt toch wel wat meer bij kijken.

Het komt erop aan heel zelfverzekerd te werk te gaan en daar de nodige vaardigheden voor te hebben.

Bent u niet zeker over het proces? Raadpleeg dan een professional voor het vervangen van batterijen. Op de lange termijn bespaart u veel geld.

Door de batterij van uw uurwerk, ongeacht het horlogemerk, professioneel te laten vervangen, vermindert u de kans dat uw uurwerk schade oploopt. Denk aan krassen op het deksel of schade aan het binnenwerk doordat de batterij te bruusk wordt geplaatst.

Het team van Roberto de Bokx, uw horlogemaker in de buurt, plaatst trouwens niet zomaar een batterij. We doen zoveel meer dan dat. We controleren ook het binnenwerk en de waterdichtheid. Veroudering en aantasting van de dichtingen in uw horloge, of een schok of stoot van buitenaf, kan die waterdichtheid immers aantasten. En dat kan leiden tot onherroepelijke schade.

Het controleren van de waterdichtheid van uw horloge is dan ook geen overbodige luxe.