Het reinigen maakt standaard deel uit van een onderhoud horloge, maar uiteraard kunt u ook bij ons terecht als uw uurwerk geen onderhoud maar alleen een reiniging nodig heeft.

Heeft uw horloge een metaalband? Die laat u het best minstens één keer per jaar reinigen. U mag er dan zeker van zijn dat u de levensduur van uw horlogeband met een behoorlijk aantal jaar verlengt. Hoe gaan we daarbij te werk? Terwijl we de band schoonmaken en polijsten controleren we ook de stiftjes die de schakels aan elkaar houden. Op die manier voorkomen we dat uw uurwerk zomaar loskomt wanneer u het draagt.

Contacteer ons gerust bij vragen

Schoonmaken en polijsten van horloges is essentieel

Het is aan te raden om horloges en klokken minstens één keer om de zes maanden schoon te maken om hun uiterlijk en functionaliteit in optimale conditie te houden.

Een regelmatig onderhoud is inderdaad essentieel. Stof, vuil en vocht kunnen zich ophopen in de spleten en mechanismen, en dat kan leiden tot corrosie, roest en slecht functioneren.

Door uw horloge en klok regelmatig te laten schoonmaken:

  • verwijdert u vuil, stof en viezigheid,
  • voorkomt u potentiële schade aan de delicate interne mechanismen,
  • zorgt u ervoor dat uw uurwerk of klok nauwkeurig en soepel blijft functioneren.

Als u uw horloge regelmatig laat schoonmaken en polijsten verlengt u niet alleen zijn levensduur maar behoudt u ook zijn esthetische aantrekkingskracht.

Het polijsten van de buitenkant kan krassen verwijderen, de glans herstellen en op die manier het algehele uiterlijk van uw horloge verbeteren.

Doe een beroep op expert Roberto de Bokx in Destelbergen, dicht bij Gent

Het is aan te raden om voor het schoonmaken en polijsten van uw uurwerk of klok een beroep te doen op een expert als Roberto de Bokx. Die beschikt immers over de kennis, vaardigheden en gespecialiseerde gereedschappen om uw uurwerk en klok te onderhouden, zonder schade toe te brengen aan de vele complexe onderdelen.

U mag er in elk geval zeker van zijn dat uw eigendom in bekwame handen is. Deze professional heeft immers een uitgebreide ervaring in het omgaan met verschillende soorten horloges en klokken, zowel vintage als antieke stukken.

Een expert-uurwerkhersteller als Roberto De Bokx:

  • begrijpt de unieke vereisten van elk uurwerk,
  • gebruikt de juiste technieken om ze veilig schoon te maken en te polijsten,
  • kan ook eventueel onderliggende problemen of tekenen van slijtage identificeren.

Roberto beschikt over reinigingsoplossingen die door de industrie zijn goedgekeurd, waardoor hij gegarandeerd grondig en effectief reinigt. Verder werkt hij met gereedschappen die speciaal zijn ontworpen om delicate uurwerken en klokken te behandelen.

Ook persoonlijk advies en persoonlijke behandeling

Ook belangrijk, bij Roberto de Bokx, horlogemaker in de buurt, kunt u terecht voor waardevol advies en aanbevelingen over hoe u uw horloge en klok goed verzorgt en onderhoudt, opdat ze lang meegaan en optimaal blijven presteren.