We helpen u dan ook graag. Indien nodig, komen we de klok bij u thuis ophalen en terugbrengen. U vindt onze zaak in Destelbergen, dicht bij Gent.

Neem nu contact met ons op

Reparatie van klokken vereist veel vaardigheden

De reparatie van klokken vereist inderdaad veel precisie en aandacht voor detail. Klokken zijn ingewikkelde machines met veel bewegende onderdelen. Wie ze wil herstellen heeft veel gespecialiseerde kennis en specifieke vaardigheden nodig.

We geven u graag een aantal tips over het herstellen van klokken

  1. Repareer uw klok niet zelf, want vaak doet u er meer kwaad dan goed mee. Klokken herstellen is een complex en delicaat proces dat u beter aan een expert overlaat. Door een professionele klokkenreparatiedienst in te schakelen voorkomt u nog meer schade en bespaart u tijd en geld op de lange termijn.
  2. Dat elke klok unieke mechanismen en vereisten heeft, is een andere reden waarom u het best een beroep doet op een gerenommeerde klokkenreparatiedienst die ervaring heeft met verschillende soorten klokken. Een ervaren klokreparateur heeft immers de expertise en ervaring om een breed scala aan problemen te diagnosticeren, van kapotte tandwielen tot slecht functionerende slingers, en die problemen ook daadwerkelijk op te lossen.
  3. U kunt de veren van een klok in principe niet breken door ze te ver over te draaien, tenzij u al een waterpomptang zou gebruiken om ze op te winden. Veren breken vooral af door ouderdom, niet door een slecht manoeuvre.
  4. Licht bij het optrekken de gewichten niet mee op, maar trek gewoon aan de ketting.

Mail ons gerust als u nog meer vragen hebt!

Oog voor historische en sentimentele waarde van klokken

Klokkenreparatie gaat niet alleen over het herstellen van kapotte onderdelen. Het gaat ook om het behoud van de geschiedenis en het vakmanschap van elke klok.

Veel klokken hebben een sentimentele waarde en zijn gekoesterde familiestukken. Door uw klok toe te vertrouwen aan een vakkundige reparateur als Roberto de Bokx mag u er zeker van zijn dat er zorgvuldig en met respect met uw klok wordt omgaan. We begrijpen de waarde van deze klokken en zullen ernaar streven hun originaliteit en karakter te behouden.

Of het nu gaat om een vintage staande klok of een moderne wandklok, we leveren de nodige expertise om uw klok in zijn glorie te herstellen. We hebben de kennis en het gereedschap om taken die bij de reparatie van klokken horen correct en efficiënt uit te voeren.

Hoe gaan we te werk?

Met een pincet, schroevendraaiers en vergrootglazen halen we de onderdelen van de klok voorzichtig uit elkaar. Na controle en herstelling zetten we de klok vervolgens weer in mekaar.

Ook onderhoud en service naast reparatie van klokken

Regelmatig onderhoud is cruciaal om uw klok soepel te laten werken en de levensduur te verlengen. In ons atelier in Destelbergen, dicht bij Gent, doen we meer dan alleen reparaties. We bieden u uitgebreide onderhouds- en serviceopties aan opdat uw klok altijd een nauwkeurige tijdmeting geeft.

We geloven dat regelmatig oliën, schoonmaken en de nodige aanpassingen doen essentieel zijn om de nauwkeurigheid van uw klok te behouden.

Door regelmatig onderhoud bij ons in te plannen zorgt u er niet alleen voor dat uw klok soepel blijft lopen. U voorkomt dat u later dure reparaties zal moeten uitvoeren.

Wacht niet tot er problemen ontstaan, maar neem proactieve stappen om uw klok in topvorm te houden.

Waarom een beroep doen op de diensten van Roberto de Bokx?

Als gerenommeerde klokkenreparatiedienst in Gent hebben we een sterke reputatie, onze klanten belonen ons steevast met positieve recensies. Maar bij ons krijgt u een persoonlijke, vriendelijke benadering en professioneel advies.