Eind 2021 reisde Roberto af naar het hoofdgebouw van Jaeger-LeCoultre in het prestigieuze Vallée de Joux in Zwitserland. Deze streek staat bekend als de bakermat van de horlogerie. Daar bovenop is het er ook heel mooi. Het imposante gebouw huist 1000 werknemers en er hangt een heel aangename sfeer. Ze hebben er ook een privémuseum dat duidelijk de geschiedenis van het merk tentoonspreidt en heel inspirerend is.

Natuurlijk moet er ook gewerkt worden. De dagen starten vroeg maar met een goede tas koffie en een vers glas fruitsap is dat geen probleem. Collega’s van over de hele wereld komen samen om hun technieken te verfijnen om zo de hoge afwerkingsgraad van Jaeger LeCoultre te verzekeren. Je moet dan ook ruim slagen voor de opleiding of je behaalt het kwaliteit certificaat niet. Er wordt aandacht besteed aan merk specifieke kennis en afwerkingskeuzes. Daarnaast was er ook aandacht voor het regelen, olie smeren en een sessie zwaartepunt bepaling voor gevorderden.

Al het voorgaande werd grondig gevolgd en beoordeeld, de grote test kwam echter op de laatste dag. Het volledig demonteren en terug in elkaar zetten van een Reverso model met dubbele wijzerplaat. Extra moeilijkheidsgraad, er zat een glanzende zwarte wijzerplaat op. Geen sinecure, maar ook geen probleem voor Roberto.

Deze nauwe samenwerking is natuurlijk in het voordeel van u, de klant. We helpen u dan ook graag verder in ons atelier in de Koedreef in Destelbergen.