De restauratie van deze Omega Speedmaster Ed White was een zaak van kiezen. De opzet was om zo veel mogelijk originele onderdelen te behouden. En wat ga je dan wel of niet aan de kast herstellen ?
Een onderhoud aan een Omega 321 Caliber, waar ook het latere 861 Caliber op is gebaseerd, dient met de hoogste precisie te worden uitgevoerd. Daar waar het voor de goede werking van het horloge noodzakelijk was werden toch nieuwe stukken geplaatst.

Dit is een uniek binnenwerk dat afstamt van de allereerste chronografen. Door de tijd werden door Omega veel verbeteringen aangebracht. De naam van het binnenwerk veranderde niet maar hele kleine dingen die het je op het binnenwerk kan zien zijn aangepast. Door deze onderdelen zien we uit welk tijdperk dit binnenwerk komt. Op deze manier zijn we zeker dat er geen huwelijken van verschillende uurwerken zijn gedaan. Je mag dus niet alleen af gaan op het serienummer van het uurwerk maar ook de onderdelen moeten kloppen. Verder is dit een robuust kolomrad binnenwerk en een lust voor een uurwerk hersteller om er aan te mogen werken.

In dit uurwerk hebben we de wijzers vervangen. Ook hier was de vraag of we dit wel of juist niet zouden doen. Horlogeliefhebbers die voor vintage kiezen houden aan de originaliteit. Ik kan dit best begrijpen. Echter als het radium vergaan is en de witte delen zijn beschadigd, is er geen keuze om de vermijden dat het radium extra schade veroorzaakt in het binnenwerk. Ook nieuwe wijzers gaan in de tijd verkleuren en de vintage look aannemen.

De horlogekast en het deksel hebben we omwille van de waarde en de originaliteit niet gepolijst. In het belang van de lichte gravures en het Omega logo in het deksel geeft het opblinken van de kast hier geen meerwaarde.

Omdat de drukknoppen niet meer werkten en er één gebroken was stond de kroon verdraaid. Deze onderdelen hebben we vervangen. De stukken passen perfect op het uurwerk, komen origineel van Omega en doen geen afbraak aan de vormgeving.